Nieuws
Aanvraag
offerte-op-maat
Neem contact
met mij op

Als logistiek innovatief bedrijf zijn wij continu in beweging. Hier lees je het laatste (vakinhoudelijk) nieuws, ontwikkelingen en verhalen over UTS Abbink, de logistieke branche en meer.

Doe ff sociaal!

5 december 2016, Den Haag – Dinsdag 6 december is het congres de Sociale Onderneming in de Hoge School Den Haag. Als houder van het keurmerk én ambassadeur van De Sociale Onderneming draagt onze directeur André van Herk de organisatie een warm hart toe. Hij hoopt dan ook dat het inhoudelijk sterk opgezette congres veel bezoekers trekt. Sociaal ondernemen is namelijk interessant omdat het winstgevend is. Hoe precies vertelt hij zelf.

André van Herk, APC Groep: “De woorden ‘winst pakken’ en ‘sociale onderneming’ lijken ogenschijnlijk gek in één zin. Maar dat is het allerminst. Want sociaal zijn, betaalt zich op vele vlakken terug. Ga maar na. Als je verder gaat voor je mensen dan het geijkte kerstpakket en de gratis koffie, bouw je aan een loyaal team medewerkers. Hoe ontwikkeld is jullie loopbaanbegeleiding bijvoorbeeld? Of op persoonlijk vlak: komen de mensen naar je toe als ze een probleem hebben en denk je mee over het oplossen ervan? Heeft HR genoeg ruimte voor de menselijke maat?

Wat kan ik doen?
Er is genoeg wat je als ondernemer kunt doen om een sociale onderneming te worden. Want het is zoveel meer dan een lijstje afvinken of social return kwantificeren. Socialer ondernemen begint bij jezelf af te vragen: ‘Wat kan ik doen?’. De antwoorden dienen zich dan meestal snel aan. Wellicht kan je een rol spelen richting mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Je geeft personeelsleden die (chronisch) ziek zijn wat extra aandacht. Of vraagt wat ze nodig hebben om hun werk (beter) te kunnen doen. En over vragen stellen gesproken; ik heb gemerkt dat als je dat vaker doet, en dus die mate van interesse richting je medewerkers toont, de betrokkenheid groter wordt. En dat komt zowel je mensen als je bedrijf ten goede.

Winst pakken
Je ziet; winst pakken kan op meerdere vlakken. Door een beetje socialer te doen, word je als ondernemer een beetje specialer. Steek je je kop op de juiste manier boven het maaiveld uit. En laat dat nou een hele belangrijke succesfactor zijn…

 Aanmelden en meer lezen? Check www.keurmerksocialeonderneming.nl

 

Onze ervaring met UTS Abbink

 • “Wij hebben al ruime ervaring met UTS, ook deze interne verhuizing liep weer uitstekend.”

  Marcel Soonieus – GDF SUEZ E&P Nederland, Zoetermeer
 • “Prima werk verricht tijdens de verhuizing.”

  Rob Oostermeijer – Fokker, Hoofddorp
 • “Betrouwbaar, ter zake kundig en gemotiveerd.”

  Aukje Elzenga – Gemeente Den Haag
 • “De verhuizing is volgens verwachting verlopen, met voor elke – verwachte en onverwachte – uitdaging een passende oplossing. En alles binnen de gestelde tijdsplanning, geweldig!”

  Dick Kool – Inter IKEA Systems, Delft