27 maart: Bewust Veilig-dag

Bewustveiligheidsdag

Het is vandaag Bewust Veilig -dag, een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Onderhoud NL en de Aannemersfederatie Nederland.

Wij geven daarom een korte terugblik op onze initiatieven op het gebied van veiligheid tijdens werkzaamheden.  Onze organisatie heeft de afgelopen maanden zeven veiligheidsdagen georganiseerd. In workshops werd gesproken over het belang van veiligheid en het verbeteren van de veiligheid op werk. Om te borgen dat veiligheid een hoge prioriteit houdt bij de uitvoering van onze werkzaamheden.

De workshops bestonden uit de onderdeIen: veiligheidscultuurspel en Stop Workshop. Het veiligheidscultuurspel ging over de gewenste veiligheidscultuur en er werd gereflecteerd op de huidige situatie om zo te werken aan verdere verbetering op gebied van veiligheid. De Stop Workshop maakte onveilige situaties bespreekbaar.

Onze deelnemers van Abbink UTS hebben voor zichzelf en voor de organisatie doelen opgesteld om nog veiliger te gaan werken. Het waren niet alleen leerzame maar ook leuke veiligheidsdagen, waarmee de bewustwording rondom veiligheid verder is vergoot.

Eind 2024 vindt de volgende serie veiligheidsdagen plaats. We kijken ernaar uit!