ABBINK | UTS verhuist het Science Center vanuit het oudste gebouw van de Technische Universiteit (TU) Delft.
Het Science Center opent in 2023 een geheel nieuwe locatie op de campus van de TU Delft. Een deelproject verhuizing van bijzondere collecties van het Science Center vanaf een historische plek aan de Mijnbouwstraat in Delft, met een looptijd van juli ’21 tot en met maart ’22. Momenteel wordt de laatste inventaris verhuisd waarna de locatie bezemschoon wordt opgeleverd. Diverse specials zijn verhuisd naar de nieuwe locatie of vanwege ruimtegebrek door Abbink UTS in opslag genomen.
Het Science Centre Delft – onderdeel van de TU Delft – is een wetenschapsmuseum en maakt verbinding tussen het onderwijs en onderzoek van de TU Delft met de samenleving en geeft zo een uniek kijkje in de wereld vol wetenschap en techniek. Welk onderzoek doen ze en wat merken wij daar in de maatschappij van? Onder andere de actuele thema’s zoals klimaatverandering, veiligheid en serious gaming kwamen in het “oude” Science Centre aan bod.
Voor de verhuizing was er een tentoonstelling met voorbeelden van Delftse vindingen en onderzoeksopstellingen die je als museumbezoeker kon bekijken en ervaren. Hiertoe behoorde diverse labs en een heuse escaperoom. Alsook de Beijerinck collectie, Schonmann collectie en de collectie van het Mineralogisch Geologisch Museum, waaronder een tentoonstelling van diverse stenen en werktuigen.
De projectverhuizing bestond uit het veiligstellen, demonteren, inpakken, verpakken, verhuizen, opslaan, uitpakken en afvoeren van de inventaris. En bevatte meubilair, apparatuur, objecten, documenten, materialen en bijzondere inventaris (specials). Om te voorkomen dat er schade ontstaat aan deze bijzondere collectie heeft onze Handyman Willem diverse maatwerk verpakkingen gemaakt voor de te verhuizen specials, zoals raceauto`s, een roeiboot, een ecorunner, een ligfiets (allen bevestigd aan de muur/het plafond) alsook de welbekende knikkerbaan welke bij de ingang stond.
Een verhuizing vol uitdagingen bijvoorbeeld door de collectie antieke vitrinekasten (4 meter lang) van het Mineralogisch Museum welke vanaf de tweede etage via het raam uitgehuisd zijn met behulp van een hoogwerker. Op de foto`s is te zien dat onze Willem het prima naar zijn zin had op hoogte, een knap staaltje vakwerk. Kortom een verhuizing op een bijzondere plek.
Zoals je ziet had hij het prima naar zijn zin, klasse!