Geschiedenis Abbink UTS

Begin 1900 (rond 1910) voerde de heer J. Smit de eerste verhuizingen uit in de regio Den Haag. Het kantoor en magazijn waren gevestigd aan het Westeinde 19 in Den Haag. Hier werden de eerste stappen gezet om een gerenommeerd verhuisbedrijf op te richten zoals Abbink UTS nu is.

Omstreeks 1959 werd het verhuisbedrijf van de heer J. Smit overgenomen door de heer Jan Abbink. In 1972 wordt het bedrijf overgedragen aan de heer Wil Schimmel. Op dat moment beschikte het bedrijf over 3 Verhuizers en 1 Verhuiswagen met Hanger. (Anno 2021 heeft Abbink UTS 50 medewerkers en 21 vrachtwagens en bestelwagens beschikbaar.)

Verhuisbedrijf Abbink groeide in de jaren tachtig uit tot één van de grootste verhuisbedrijven van West-Nederland en verhuisde via Dekkershoekje Den Haag en Wateringen naar de Zuiderweg 70 in Rijswijk.

In de jaren negentig werden meer bedrijven overgenomen door Abbink. Onder hen waren Van der Geest (Rijswijk) en Van der Lee (Utrecht). Na de fusie van deze bedrijven werd het bedrijf als geheel lid van het samenwerkingsverband UTS Nederland. In juli 2003 wordt Abbink overgenomen door Voerman International, maar na reorganisatie in 2006 krijgt het bedrijf zijn nieuwe identiteit: Abbink UTS Den Haag.

Een dynamische geschiedenis en dat is precies hoe je ons bedrijf zou kunnen omschrijven; dynamisch en in staat om alles uit te voeren wat nodig is in de verhuisbranche en meer! Niet alleen in West-Nederland, maar door het hele land. Abbink UTS wordt niet alleen ingehuurd door onze klanten als dé specialist in zakelijke verhuizingen, maar ook door onze collega-verhuisbedrijven die onze hulp nodig hebben.

Abbink UTS is vaste leverancier voor veel bedrijven en (lokale) overheden. Wij leveren onze klanten een grote diversiteit aan diensten zoals: Verhuisdiensten, Opslag en Beheer, ICT-diensten, Calamiteitendiensten en Facilitaire Dienstverlening.

Abbink UTS heeft een groot aantal accounts waar we dagelijks voor werken. Ook faciliteren wij opslagruimtes in Den Haag en Rotterdam.

Abbink UTS is gecertificeerd voor ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, VCA**, EV (Erkende Verhuizers) en EPV (Erkende Project Verhuizers).

Anno 2021 heeft Abbink UTS 4 kernactiviteiten:

  • (Verhuis)Services – (Projectmanagement, Handyman, Logistiek, ICT en Schoonmaak)
  • Verhuizen – (Zakelijke verhuizingen; Kantoren, magazijnen, archieven, laboratoria, fabrieken, ziekenhuizen, scholen)
  • Opslag – Pallet- Container- en Bulk opslag
  • Werkplek – ICT Reiniging, Cablemanagement en af- en aankoppelen van ICT

Abbink UTS maakt onderdeel uit van de Ahead Group.