UTS Abbink sponsort Zeldzame Ziekten Fonds

De medewerkers van bedrijfsverhuizer UTS Abbink hebben oog voor detail. Zo wordt er tijdens een verhuizing niks over het hoofd gezien. Maar ook buiten het werk hebben onze mensen oog voor belangrijke zaken. Zoals de schrijnende toestand van duizenden kinderen die aan een dodelijke zeldzame ziekte lijden.

Tot tien jaar geleden was er voor patiënten met een zeldzame ziekte geen speciale stichting die zich inzette voor hun belangen of ervoor zorgde dat er noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek plaatsvond. Gelukkig richtte Charles Ruijgrok met hulp van anderen in 2005 het Zeldzame Ziekten Fonds op. Sinds die tijd is er veel gebeurd. En een deel van die verbetering dankt de stichting aan UTS Abbink. Vanaf het allereerste begin is het verhuisbedrijf namelijk hoofdsponsor van de ZZF Rally waar een aanzienlijk deel van de inkomsten van het fonds wordt opgehaald.

“De mensen van UTS Abbink zijn zó betrokken!”

Charles: “Opkomen voor de belangen van die ongeneeslijk zieke kinderen en hun ouders is iets wat ik onmogelijk alleen kan doen. Daarom ben ik ontzettend blij met de steun van UTS Abbink. Hun mensen zijn zó betrokken. Het is fijn om te weten dat ik altijd op hen kan rekenen. Dat is voor een stichting die geheel afhankelijk is van de gulle giften van bedrijven en particulieren, echt goud waard.”

“Als wij het niet doen, gebeurt het niet.”

Charles doet zijn werk als voorzitter onbetaald. Sterker nog; zijn eigen bedrijf is vaak sponsor van een lotgenotenactiviteit. “Ik verdien mijn geld met mijn bedrijf Maurits Consultancy. Voor het ZZF zet ik me met hart en ziel in. Niemand anders bekommert zich namelijk om mensen met een zeldzame ziekte. En de grote farmaceuten al helemaal niet, want die verdienen er niks aan. Daarom is ons werk zo belangrijk. Van onze inkomsten gaat 70% naar wetenschappelijk onderzoek. De rest is bestemd voor lotgenotencontact. Héél belangrijk, want dat is echt een moment waar de ouders en kinderen even op adem kunnen komen. En van elkaar kunnen leren. Heb je een kind met een (ongeneeslijk) zeldzame ziekte, dan word je als ouders ertoe gedwongen om een expert over die specifieke aandoening te worden. De artsen staan namelijk ook vaak voor een raadsel, omdat er weinig onderzoek naar zeldzame ziekten wordt gedaan. Daarom is die verdeling van het geld tussen lotgenotencontact en onderzoek zo belangrijk. Als wij dat niet doen, gebeurt het niet.”

Help mee met de Sint Verbindt Rally

Dankzij de steun van onder andere UTS Abbink kan het ZZF veel voor patiënten en hun familie betekenen. De jaarlijkse rally is echt een succes. De cheque die hiermee wordt opgehaald garandeert weer extra onderzoek en nieuwe lotgenotenactiviteiten. Daarover gesproken: 5 december aanstaande organiseert het ZZF weer een speciale dag voor zieke kinderen en hun ouders. Voor de ‘Sint Verbindt Rally’ is de stichting nog op zoek naar vrijwilligers die de kinderen willen rondrijden. Maar net zo belangrijk: sponsors. Wilt u kortom een écht mooi Sinterklaascadeau schenken? Voor € 250 bezorgt u een kind en zijn of haar ouders een onvergetelijke dag. Meer informatie? www.zzf.nl

Opvallende zaken

Sterk verhaal